Symposium “CVA-zorg in de Twentse wijk”

Op 31 oktober 2017 organiseerde CVA-keten Twente het symposium “CVA-zorg in de Twentse wijk”. Het symposium was bedoeld voor wijkverpleegkundigen, verzorgenden, thuiszorgmedewerkers, praktijkondersteuners van huisartsen en medewerkers van sociale wijkteams. Deze professionals zijn bijgepraat over de stand van zaken vanuit verschillende perspectieven in de CVA-zorg: de acute zorg, de onzichtbare gevolgen van CVA, de sociale kaart en de rol van wijkteams in de chronische fase.

 

Ook was een informatiemarkt over de activiteiten van Hersenletsel.nl, Hersenstichting, Evenmens, Stichting Informele Zorg Twente en CVA-keten Twente.

 

In totaal waren er 95 professionals aanwezig. Er was een diversiteit aan beroepsgroepen: (wijk)verpleging/verzorging, wijkcoach, individueel begeleider, POH, (student) fysiotherapie, ergotherapie, zorgbemiddelaar en specialist ouderengeneeskunde.

De professionals hebben het symposium gewaardeerd met een 7,4. Vooral de onderwerpen “Behandeling & routing van de CVA-patiënt in de ziekenhuisfase” en “Signalering van de onzichtbare cognitieve en gedragsmatige gevolgen van CVA / niet-aangeboren hersenletsel” kregen een goede waardering.

 

Hieronder vindt u de presentatie die gebruikt is tijdens het symposium.

Presentatie CVA-zorg in de Twentse wijk